Efterfølsomhed

Psykoterapeut-Kolding v/Psykoterapeut Rikke Davidsen

Vi kender eftertænksomhed, det ”at tænke efter” men EFTERFØLSOMHED findes ikke i den danske ordbog (endnu), og det er da en skam!

Jeg bruger EFTERFØLSOMHED som et begreb over min tilgang. Jeg arbejder med udgangspunkt i følelser og i ordet EFTERFØLSOMHED, ligger jeg det ”at føle efter”!

Følelser er blevet noget vi ofte ignorerer, lægger afstand til og pakker væk, for de passer ikke altid umiddelbart ind, i det liv vi lever.

Vi er så optaget af at præstere og ”at være noget” i alle mulige sammenhænge, at vi glemmer at ”have os selv med”, vi tænker og performer….

Det kan medføre indre uro, tomhed, ensomhed, man kan få svært ved at mærke meningen og man kan ende med at opleve både angst, stress og depressions symptomer, simpelthen fordi man kommer for langt væk fra sig selv på et følelsesmæssigt plan.

Så derfor arbejder jeg med Efterfølsomhed og anbefaler at starte med at finde ind til hvem er jeg? og dernæst til eftertænksomhed, hvad gør jeg så?

I forhold til eftertænksomhed, er det ikke et enten-eller, det er et både-og! MEN gerne efterfølsomheden først, at starte indefra og ud…..

 

Der ligger så meget styrke og guiding i at lytte til vores følelser

 

Efterfølsomhed skaber indsigt, bevidsthed og mulighed for udvikling

Efterfølsomhed hviler på 7 principper, som jeg inddrager uanset om jeg sidder med et par i en parterapi, med et menneske ramt af stress, angst, depression eller med en gruppe hvor vi arbejder med selvværdet.

Disse 7 principper indeholder både en værdi, et redskab og en træning (mere om det løbende).

 

Jeg udvikler hele tiden, i forhold til at konkretisere og lave specifikke forløb, på baggrund af Efterfølsomhed, som er blevet en paraply over al min erfaring, teoretisk viden og menneskelige opdagelser, der er i overensstemmelse med de 7 principper. Jeg har udviklet Selvværdsforløbet, som er det første program, der hviler på denne tilgang.

 

Kontakt mig gerne allerede i dag

Send en besked via kontaktformularen så aftaler vi et tidspunkt for en samtale.