Efterfølsomhed

Psykoterapi Kolding v/ Psykoterapeut Rikke Davidsen

Vi kender eftertænksomhed, det ”at tænke efter”, men EFTERFØLSOMHED findes ikke i den danske ordbog (endnu), og det er da en skam!

Jeg bruger EFTERFØLSOMHED som et begreb over min tilgang. Jeg arbejder med udgangspunkt i følelser og i ordet EFTERFØLSOMHED, ligger jeg det ”at føle efter”!

Følelser er blevet noget vi ofte ignorerer, lægger afstand til og pakker væk, fordi følelserne ikke passer ind i det liv vi lever og måske heller ikke til det selvbillede vi har.

Vi er så optaget af at præstere og ”at være noget” i alle mulige sammenhænge, at vi glemmer at ”have os selv med”, vi tænker og performer….

Det kan medføre indre uro, tomhed, ensomhed, man kan få svært ved at mærke meningen og man kan ende med at opleve både angst, stress og depressions symptomer, simpelthen fordi man kommer for langt væk fra sig selv, på et følelsesmæssigt plan.

Så derfor arbejder jeg med Efterfølsomhed – følelsesmæssig intelligens, og anbefaler at starte med at finde ind til hvem er jeg? og dernæst til eftertænksomhed, hvad gør jeg så?

I forhold til eftertænksomhed, er det ikke et enten-eller, det er et både-og! MEN gerne efterfølsomheden først, at starte indefra og ud…..

 

Der ligger så meget styrke og guiding i at lytte til vores følelser

 

Efterfølsomhed – følelsesmæssig intelligens, skaber indsigt, bevidsthed og mulighed for udvikling………..

Efterfølsomhed – følelsesmæssig intelligens, hviler på 7 principper, som jeg inddrager, uanset om jeg sidder med et par i en parterapi, med et menneske ramt af stress, angst, depression eller med en gruppe hvor vi arbejder med selvværd.

Disse 7 principper bygger på hver sin værdi og indeholder redskaber og træninger.

Jeg udvikler hele tiden konceptet, i forhold til at konkretisere og lave specifikke forløb, på baggrund af Efterfølsomhed – følelsesmæssig intelligens.

Så begrebet Efterfølsomhed – følelsesmæssig intelligens, er blevet en paraply over al min erfaring, teoretisk viden og menneskelige opdagelser, der er i overensstemmelse med de 7 principper. Jeg har udviklet Selvudviklingsforløbet, Selvværdsgruppen – vejen til et sundere selvværd, og Stressbehandlingsforløbet – stå ved dig selv med indre ro, som er de første programmer, der hviler på denne tilgang.

Kontakt mig gerne allerede i dag

Send en besked via kontaktformularen så aftaler vi et tidspunkt for en samtale.