Venskab

Psykoterapi Kolding v/ Psykoterapeut Rikke Davidsen

ET VELFUNGERENDE PARFORHOLD KRÆVER EN BESLUTNING OM AT VILLE HINANDEN!

Jeg opdaterer mig løbende i den forskning der er på området. En førende amerikansk psykolog John Gottman, har stået i spidsen for det mest omfattende forskningsprojekt omkring hvilke faktorer der kendetegner det lykkelige parforhold, hvilket han betegner som et følelsesmæssigt intelligent ægteskab. Psykolog John Gottman fremhæver som det vigtigste, at få de positive følelser til at overtage magten fra de negative tanker og mønstre. Det lyder simpelt og det lyder også rigtigt, men hvordan gør man så det?

Terapeutiske samtaler vil kunne give Jer redskaber til at tackle jeres uoverensstemmelser og ikke mindst støtte jer i et positivt hverdagsliv, for som forskningen viser: 

VENSKAB ER HELT AFGØRENDE FOR ET VARIGT OG LYKKELIGT PARFORHOLD!

I kan være presset af udefra kommende stressfaktorer, hvilket kan have en ulykkelig indflydelse på jeres parforhold. Hvis I som par, ikke i fællesskab kan håndtere stress og berolige hinanden, kan stressbelastninger blive udfordrende for parforholdet. Hvis der er konflikter, spændinger eller stress i livet, vil selv den mest tænksomme partner reagere med ubevidst adfærd og tilstande som stress, angst og depression vil uvilkårligt påvirke det indbyrdes forhold, også selvom årsagen skyldes noget perifert. 

Hvis stress udløses i jeres parforhold, kan det medføre følelse af kritik, afvisning og på mange måder mangel på nærvær og kærlige følelser. Dette skyldes at stress medvirker til ubevidste forsvarsreaktioner, hvor vi kan komme til at bide af hinanden, trække os fra hinanden eller som nogle beskriver ”der sættes en mur op”, alt dette sker med henblik på at beskytte sig selv. Det er ikke svært at sætte sig ind i hvilken ensomhedsfølelse dette kan afstedkomme. Fra at være elskende, fortrolige og tætte med en følelse af at være valgt til, for nu måske at føle sig kritiseret, holdt ude og valgt fra, men…. 

DET ER ALDRIG FOR SENT AT ÆNDRE NEGATIVE ADFÆRDSMØNSTRE!  

Samtaler vil her have fokus på at lære at håndtere følelserne i fællesskab på en støttende og udviklende måde. Vi har alle nogle grundfølelser som er uundværlige for os mennesker, da vi er afhængige af dem for at fungere optimalt. Disse grundfølelser indeholder både glæde og lette stemninger men også tristhed, vrede og angst. Hvis man lærer at være med følelserne på en mere bevidst og kærlig måde og at dele dem med hinanden, vil den ubevidste og negative adfærd mindskes. Som forskningen viser:

DE PARFORHOLD DER KLARER SIG BEDST, ER GODE TIL AT HÅNDTERE STRESS, DE KAN BEROLIGERE SIG SELV OG HINANDEN!

Jeg tager udgangspunkt i en struktureret kommunikationsform, som I kan lære at anvende sammen derhjemme. Metodens fokus er at man må mødes i sine følelser med en kærlig nysgerrighed, for at åbne op. Dette indebærer at den lyttende part skal kunne være tilstede, uden selv at blive ramt og uden at gå i forsvarsposition men i stedet ”forlade sig selv for en stund”, for med empati at kunne ”føle” med sin partner. Jeg vil guide jer, støtte jer og hjælpe jer med at skabe det rum med tillid og kærlig interesse, hvor I kan få talt om det I har brug for at få talt om og ikke mindst, igen mærke hvorfor I engang valgte hinanden. 

SØG HJÆLP VED BEHOV, JO FØR DES BEDRE!!! 

Hvis I har besluttet at hjælpe jeres kærligheden på rette vej, kan I booke en samtaletid her.

 

Kontakt mig gerne allerede i dag

Send en besked via kontaktformularen så aftaler vi et tidspunkt for en samtale.