Beslutning

Psykoterapi Kolding v/ Psykoterapeut Rikke Davidsen

Imago-Terapien antager at parforhold udvikler sig gennem 3 faser:

Kærlighedsrelationen starter for mange i første fase med Forelskelsen. Den første tiltrækning kan være helt overvældende, nogle beskriver det som at ”finde hjem” eller at ”det føles som om at vi har kendt hinanden altid”. Behov for nærhed, intimitet og lysten til hinanden overskygger alt og i denne fase har de fleste ikke så mange uenigheder, skænderier eller konflikter, men dette ændrer sig.

Magtkampen er udviklingsfase 2, hvor man pludselig begynder at føle og reagere anderledes og måske endda opleve at blive trigget af noget af det man faktisk blev tiltrukket af i forelskelsen. Antagelsen i Imago-Terapi er at magtkampene ofte er opgør med sårbarheder vi har med os ind i parforholdet. Det vil sige at vores partner blot fremprovokerer nogle gamle sår som vi ønsker at hele. Disse magtkampe kan føre til kronisk konflikt, hvis man ikke får mødt hinanden empatisk og sammen får bearbejdet og helet de følelser som ligger til grund for adfærden. For nogle parforhold ender det i skilsmisse, i håbet om at ”græsset måske er grønnere” et andet sted og måske i den tro at det udelukkende handler om partneren. Formålet med Imago-Terapi er, at I gennem dialog med hinanden, får en dybere indsigt og bevidsthed, og derved sammen kan møde de behov I hver især har, og komme fri af negative mønstre og ubevidst adfærd.  Et bevidst partnerskab hvor man har lært at imødekomme hinanden med forståelse og empati, er den 3. fase og den man i Imago-Terapi kalder Det Modne Parforhold, der hvor relationen bæres af en grundlæggende tillid.

Det kan føles som om at I er hinandens årsag til lidelse, at I gør hinanden mere ondt end godt, men ofte har I mere til fælles end I måske er bevidste om lige nu. Rigtig ofte er der en betydningsfuld grund til at I har valgt hinanden.

Selv ægteskaber der føles tæt på skilsmisse og hvor opgivelsen har sat ind og man måske er begyndt at leve lidt ”hver sit liv”, kan vælges til på ny! Hvis I vælger at komme i parterapi hos mig, med hensigt på at redde jeres parforhold, er det en beslutning om at ville det! Det vil sige at man samtidig arbejder på også at lukke de døre man eventuelt har åbnet, for at udholde den afstand og længsel man har oplevet, læs mere her.

Hvis I har besluttet at hjælpe kærligheden på rette vej, kan I booke en samtaletid her.

Kontakt mig gerne allerede i dag

Send en besked via kontaktformularen så aftaler vi et tidspunkt for en samtale.